A Magyar Tan – T – Ra kapcsolat

A Magyar Tan-T-Ra kapcsolat

avagy mi közünk  Buda-tanításához?

Sokan kérdik, hogy   – Mi Magyarok vagyunk –  mi közünk Buda tanításához? Tekintettel arra, hogy ma már felnőtt egy generáció, amelyik nem tudhatja, hogy Buddha = Buda, ezért el kell mondanom, hogy a Világon MINDENÜTT Buda-ként EJTIK e nevet, SEHOL sem erőlködnek a néma „H” ejtésével! Egyedül nekünk, magyaroknak a fővárosa ŐSIDŐK ÓTA BUDA … (melyet csak 1873 óta hívnak Buda-pest-nek)

És most egy pillanatra Tibetbe kell mennünk, méghozzá időben vissza, a 8. századba. Ekkor Trisong Decem Király  – akit a tibeti hagyomány Avalokitesvara reinkarnációjaként tisztel –  a közállapotok „elsötétedése miatt” segítségül hívja Guru Rimpocset, azaz Padma Szambhava-t  – akit mi Gábriel ark-angyal néven ismerünk… (Avalokitesvara Jézus ottani  neve).

Guru Rimpocse

Róla érdemes tudni, hogy felkészítő Mestere volt  – még leszületése előtt –  mind Budának, mind Jézusnak  – EssE (… és mindketten Szkíták voltak)!

Padma Szambhava (Lótuszban született-tehát NEM anyától) adta Tibetnek azt a Tanítási Út-at, amit a Buda tanítási Rendszerben Vadzsra-jana-nak, vagy „Gyémánt Út”-nak neveznek  –  Nyugaton egyszerűen csak „Tibeti Buddhizmus”-nak. Mi a Tan-T-Ra Út-jának, azaz „NAP-Kereszt-Tan”-nak! (Vadzsra egyik jelentése: férfi hímtag, phallos)

Tibet ettől kezdve 1200 évig ebben a rendszerben élt  – IGEN MAGAS SZELLEMI szinten, a Világ EGYENSÚLYÁT tartva az elsötétedő „Nyugat”-tal szemben.


2005-ben a Tibeti Mesterek ÁTRUHÁZTÁK tudásukat a Magyarokra  – mondván: mostantól a Dharma (Isteni akarat) OTT működik… és eltávoztak a Földről. Egyikük azonban Magyarországra költözött, éppen AZ, aki anyai ágon a Tan-T-Ra gyökér-Mester, Naropa leszármazottja. Ezt a láncolatot az életében MEGVILÁGOSODOTT tanítvány, Mila-Repa-ról (élt a XI. században) nevezték el (Naropa – Milupa – MilaRepa).

Vagyis a végidőkre VISSZAJÖTT HOZZÁNK  – EssE-követőkhöz –  amit Gábriel ark-angyal (a Szkíta Buda Mestere) hagyott a földi EMBERISÉGRE!

Ha még mindehhez hozzátesszük, hogy Nepálban (Kat-Man-Du) Buddhista szerzetesek őrizték NIMRÓD „sírját”, ahol mind a mai napig TITOKBAN PÁLOS hagyományokat is ápolnak, akkor könnyű belátni SZEREPÜNKET és a BUDA hagyatékkal való ÖSSZEFONÓDÁST…

Bizonyára ezért áll OTT  – a CSABA-hegyen –  KOPPÁNY kolostora, a Dalai Láma székhelyeként.

 

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Hozzászólásodat, véleményedet szeretettel várjuk!