3 hozzászólás a(z) Beszéljünk róla! “ego” bejegyzéshez

 1. 00 000 036 mondta:

  Araszolunk mindannyian egy magasabb dimenzió felé – felszámolva személyiségünk démonikus elemeit és saját javunkra fordítva minden eddigi negatív(nak) vélt tulajdonságot, mely a 3. dimenzión átsegített bennünket.
  Igen, sokan még küzdünk az egóval – a kisember létezésével – életünkben, pedig már ideje lenne betörni és uralni őt. Nehéz. Időnként vissza-visszaránt bennünket, uralmát féltve, egy-egy energetikai játszmára, s ha nem vagyunk elég tudatosak és nem ismerjük fel – olykor le is csúszunk. Sérülünk általa és bántunk másokat is – akiket egyébként sosem bántanánk, mert szeretjük őket.

  Tudnunk kell, hogy csak az változtatható meg az életünkben, amit megnevezünk. Amit felhozunk lelkünk rejtett zugából, beszélünk róla és nevén nevezzük. Amíg odabent van, addig nem létezik. Egyszerűen – NINCS. Ez pont olyan, mint amikor a szőnyeg alá seperjük a szemetet. Eltüntettük. Az nem jelenti azt, hogy nincs szemét – csak éppen nem látható. És ami nem látható – az nincs. Ami nincs – azt nem lehet megváltoztatni. Jó kifogás, de ezzel nem élhetünk – főleg akkor nem, ha egy magasabb dimenzió irányába igyekszünk.
  Őszinteség nélkül, az igazság kimondása nélkül – ez nem fog menni.

  Nézz bele a tükörbe – lásd, ki néz vissza Rád! Nézz szembe önmagaddal és ismerd meg magad. Lásd, mit kell elhagynod – mert már idejét-múlt – és Föntebb nem működik.
  Bizony ezek a felismerések fájdalmasak, olykor padlóra kerülünk általuk – de föl kell állni onnan, fölemelve a földről azt a követ, mely a Te utadat építi – és tovább kell menni. Ez is a játék része – amit itt játszunk mi együtt – és nem mondom, hogy könnyű, sőt … kegyetlenül nehéz.

  Talán a legnehezebb, hogy megítéld önmagad – és legyőzd önmagad. S hagyd, hogy a benned élő Isten vezessen utadon tovább.

 2. 00 000 002 mondta:

  Az ego, az “én” személyiségünk része, az az energia, amely céljaink felé mozgat leszületésünktől jobb létre szenderülésünkig. Az ego üzemanyag földi létezésünk motorjában, tévedésünk vele kapcsolatban, ha ezzel azonosítjuk magunkat. Ahogy az üzemanyag nem azonos a motorral, úgy az ego sem azonos az egyénnel. Az egora szükség van, hogy célba érjünk. Használjuk rendeltetésének megfelelően!

Hozzászólásodat, véleményedet szeretettel várjuk!