Ige – 2017. március 4. – Szombat

1 Timóteus 1 :16


De azért könyörült rajtam, hogy Jézus Krisztus bennem mutassa meg legelőbb a teljes hosszútűrését, példa gyanánt azoknak, akik hiendenek ő benne az örök életre.

Félelmetes ige. Azt hiszitek, hogy a Sátán a legnagyobb sikereit a kísértései csapdájával éri el? Dehogy!
Milliókat húz be azzal, hogy biztat:
– Jól, csinálod, okos vagy! Isten?! Ugyan már! Ő csak egész nap megbocsájt, egy kicsit lehetsz rossz, mert megérti… Majd elrendezed! Majd amikor lelkiismereted, és igaz emberséged ösztöne szerint mégis az Örökkévaló felé szeretnél közelíteni, akkor üvölteni kezd, a belső (kéretlen) Vádló (ügyész) köpenyét öltve magára fenyeget: Mi az, TE akarsz üdvözülni? Késő! Ezt, ezt, ezt követted el! Közelébe se mehetsz! Nem feleltél meg az isteni törvénynek! Büntetéstől akarsz szabadulni , te istentelen?! Maradj ott, ahol vagy! Élvezd még egy kicsit a földi életet, ha tudod, mert úgyis a kárhozat, majd az örök halál vár reád, mást nem érdemelsz!

Volt egyszer egy kis mitugrász. Lavírozó művész. Világfi művelt társaságban. Farizeus, ha farizeusok között volt. Bujtogató zelóta, Izrael függetlenségéért rómait és nem eléggé tisztának minősített atyjafiát legyilkolni képes nyomi, zsebében mentességet biztosító, római állampolgárságot bizonyító személyivel. Erkölcsi szemét, közbűntényes lázító, köztiszteletnek örvendő, felívelő politikai karrierrel rendelkező reményteli fiatalember alakjában. Legjobb iskolákkal, referenciákkal. Szuper CV-vel és erkölcsi bizonyítvánnyal. Határtalan egóval és paranoiás gőggel.
Saulnak hívták. Ő lett Pál apostol. Ő írta ezt az Igét, hogy elmondja: – Ha még engem is üdvözített Jézus, sőt apostolává tett, semmi sem lehetetlen neki, és neked se!
Higgyetek az üdvözítő Krisztusnak, és megtörik a Gonosz hatalma!

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Hozzászólásodat, véleményedet szeretettel várjuk!