A “SZER” törvénye

A “SZER”-törvényében Egység-gé váló Univerzum 12 alapelve

eletfa-horvath-katalin

 1. Többsíkú létezés alapelve

Tudom, hogy mint Embert, az Isten azért teremtett, hogy mint létező Részt az Egész lenyomataként, az Univerzum alapelveinek és ezáltal a “SZER”-törvényének megismeréséhez, önmagam megismerésén keresztül vezessen az utam („Gnóthi szeauton”).

 1. Legkisebb erőfeszítés alapelve

Tudom, hogy Életcélom eléréséhez részemről a legkisebb lépés megtétele alapvetően szükséges ahhoz, hogy “SZER”-törvénye működhessen bennem.

 1. Kettősség alapelve

Tudom, hogy minden ellentétes jelenség, a “SZER”-törvényében lényegét tekintve EGY, csak evilági formáját tekintve különböző.

 1. Forrás alapelve

Tudom, hogy minden teremtett lény visszatér a teremtő Istenhez, hogy belőle újrateremtse saját magát.

 1. Teljesség alapelve

Tudom, hogy az Élet teljessége a teremtő képességünk használata során a maga teljességében rendelkezésünkre áll minden pillanatban.

 1. Belső út alapelve

Tudom, hogy a “SZER”-törvényéhez vezető út megismerése, csak annak teljes körű és alapos végigjárása során lehetséges.

 1. Egyensúly alapelve

Tudom, hogy egyik hatás természeténél fogva a vele ellenkező hatást megszületését segíti elő, megvalósítva ezáltal az egyensúlyt, mint a “SZER”-harmóniáját.

 1. Változás alapelve

Tudom, hogy nincs azonos dolog, létezés, pillanat. Egyedi és megismételhetetlen minden és semmi sem maradhat úgy ahogy van.

 1. Életcél-alapelv

Tudom, hogy létezésemnek célja van, ennek felismerése segíti önvalóm felfedezését, egyedülálló értékeim kibontakoztatását. Az életcélom összekapcsolódik embertársaim életcéljaival és céljaik segítése saját életcélom minél teljesebb megélésén keresztül történik.

 1. Ok-okozat alapelve

Tudom, hogy minden cselekedetem, amivel hatást váltok ki, ugyanolyan erővel tér vissza hozzám. Felelősséggel tartozom ezért saját döntésemért, és múltbeli lépéseim tanulságokkal szolgálnak a jövőben.

 1. Szabadság alapelve

Tudom, hogy létezésem megadja a lehetőséget a választásra és kötelezettséget a döntésre és a tanulás és felelősség összekapcsolásán keresztül a bölcs belátás elérésére. Ehhez szükséges a szabadság fokozatainak tudatos bejárása:

 • Szabadság, mint „megszabadulás” (Megszabadulok az önző vágyaimtól, uralmi hajlamomtól)
 • Szabadság mint „lehetőség a tettekre” (Alkotóerőm saját és egyetemes életcélokhoz igazítása, teremtési képességem újraértékelése)
 • Szabadság mint „valós Szabadság” (együttműködés önmagammal, a közösséggel, az Univerzummal).
 1. “SZER”-etet alapelve

Tudom, hogy nem kaphatok több szeretet, mint amennyit magam képes vagyok adni. Megértően és tudatosan elfogadom az Univerzumot és önmagamat. Folyamatos adásban vagyok, elvárások nélkül.

milky-way-1023340_1280

Hozzászólásodat, véleményedet szeretettel várjuk!